אובדן כושר עבודה
לקבלת ייעוץ משפטי של מומחה בתחום אובדן כושר עבודה
במקרה שאדם נפגע בעבודה, בבית או בטיול, ועקב כך איבד את כושרו לעבוד, עפ"י רוב יחפש מקור אותו יוכל לתבוע, כאשר באופן טבעי, מקור זה יהיה פוליסת ביטוח מנהלים, קרן פנסיה או פוליסת ביטוח פרטית.
יש לדעת כי במקרים רבים חלה חובה על מעסיק לבטח את עובדיו בביטוח כלשהו. חובה זו מוטלת על מעסיקים רבים מכוח הסכמים קיבוציים או צווי הרחבה הנקבעים ע"י ארגוני עובדים או שר העבודה.
במציאות קורה שעובד שאינו בקיא בחובות המשפטיות המוטלות על המעסיק, נותר מבלי יכולת לתבוע זכותו מגורם מסוים, אך לא כך הדבר. במידה ונפגע עובד גם מחוץ לשעות העבודה ועקב כך איבד את כושרו לעבוד, מומלץ לבדוק עם איש מקצוע את זכויותיו ממקום העבודה.
אחריותו של המעסיק חלה גם על התחום הנזיקין, קרי, על המעסיק לפצות את העובד הנפגע בגין ההפרש בין הנזק האמיתי שנגרם לו לבין הפיצוי אותו קיבל העובד מהמוסד לביטוח לאומי. הפרש נזק זה יכול להגיע לסכומים ניכרים. יש לציין כי לרוב דואגים מעסיקים לבטח את עצמם מפני תביעות מסוג זה בפוליסה הנקראת "חבות מעבידים".
על העובד המוגדר כנפגע עבודה כתוצאה מתאונת עבודה, לבדוק האם המעסיק קיים את חובתו עפ"י דין ביחס לתנאיו הסוציאליים מהם עשוי הוא לקבל פיצוי במקרה פגיעה בעבודה, ולבדוק האם פגיעתו נבעה מהתרשלות מקום העבודה, ואם כן זכאי הנפגע לתבוע פוליסת חבות מעבידים של המעסיק בתביעה נזיקין בגין פגיעתו.
את הקביעה אם פגיעה נעשתה עקב רשלנות מקום העבודה, יש לעשות אך ורק באמצעות עורך דין תוך קבלת ייעוץ משפטי, משום שרשלנות נמדדת עפ"י נתונים וחוקים אחרים רלוונטיים, אשר הפרתם נופלים בגדר הפרת חובות חקוקות ע"י המעסיק, הנוגעים לאחריותו של המעסיק עפ"י פקודת הנזיקין.
3608