מדריך לנפגעי תאונות עבודה
3635
לקבלת ייעוץ משפטי של מומחה בתחום תאונות עבודה
תאונות עבודה הן תופעה מצערת שמידי יום מתרחשת במקומות עבודה שונים. הפגיעה בתאונת עבודה הנה גופנית,נפשית ואף פגיעה כלכלית.
מה לעשות אחרי פגיעה בתאונת עבודה?
- יש לרשום את נסיבות תאונת העבודה סמוך למועד התרחשותה. רישום זה יבטיח מניעת אי זכירת הפרטים המדויקים במידה והתביעה מוגשת לאחר זמן רב.
במידה ומדובר בתאונת דרכים שהנה גם תאונת עבודה, יש לרשום האת מספר רישוי הרכב הפוגע, וכן שם, מספר תעודת זהות וכתובת הנהג הפוגע וכן לגשת לתחנת משטרת התנועה ולבקש אישור משטרה אודות תאונת דרכים. - רישום פרטי העדים של תאונת העבודה-פרטים אלו יכולים לסייע לאמינות התביעה, אך העדר של עדים לא פוסל את התביעה ואת אמיתותה.
- קבלת טיפול רפואי מיידית למועד התאונה – מעבר לחשיבות של טיפול רפואי לאחר תאונה מבחינה פיזית , יש חשיבות לכך גם מבחינה משפטית, כיוון שהטיפול מעיד על אמיתות תאונת העבודה וכן על פרטי הפגיעה עצמה. יש כמובן גם לעדכן את הרופא שהפגיעה היא תוצאה של תאונת עבודה.
- לאחר תאונת העבודה ,יש להחתים את המעסיק על טופס בל/250 או במקרה של עצמאי – בל / 283 – טופס זה מכיל תיאור כללי של פרטי ופרטי התאונה ומשמש לאחר מכן כראיה מול ביטוח לאומי/ בית משפט. בהמשך יש להגיש תביעה להכרה בתאונת העבודה למוסד לביטוח לאומי תוך 12 חודשים, על גבי טופס הנקרא "הודעה על פגיעה בעבודה". בנוסף, יש לצרף: מסמכים רפואיים, תעודות לנפגע בעבודה ואישור משטרה במקרה של תאונת דרכים.
- יש להציג בפני הרופא המטפל את טופס 250 ולקבל תעודות רפואיות לנפגע בעבודה, המהוות אישורי מחלה של תאונת עבודה.
- מלבד טיפול ראשוני לאחר תאונת העבודה יש להקפיד על קבלת טיפול רפואי שוטף, עד לשיפור במצב הרפואי ויש לציין בפני הרופא כל בעיה או כאב שנבע מתאונת העבודה ולהדגיש בפניו שהדבר נובע מהתאונה ועליו לתאר זאת בתיאור הבדיקה אצלו ובמידת הצורך לפנות לרופא מומחה לעניין.
מומלץ להיוועץ עם עורך דין טרם הגשת טופס התביעה למוסד לביטוח לאומי או בית משפט בעיקר כאשר יש צורך לערער על החלטות המוסד לביטוח לאומי ושל וועדות רפואיות וכן על מנת לבדוק את עובדות המקרה.
3635