תביעות רשלנות במקרה של החלקה במבנה ציבורי
3606
לקבלת ייעוץ משפטי של מומחה בתחום תביעות נגד עיריות
החלקה במבנים ציבוריים
- א. פרוצדורה של הגשת תביעה.
ב. עילות התביעה.
- פעולות
- מומחים
- האם זה שכיח?
- סוג הנזק
- המסמך החשוב ביותר זה חוו"ד של מומחה בטיחות למבנים, שיש הרואים בו מסמך מהותי, שיש להגיש אותו עם כתבי הטענות הראשונים, הכוונה עם הגשת התביעה, כמו שחוו"ד רפואית הינה מסמך חשוב שמוגש עם כתב התביעה, בכל מקרה ההמלצה לראות בזה מסמך מהותי ולהגיש חוו"ד עם כתב התביעה, ויש שופטים מקלים הגורסים כי ניתן להגישו בשלב שלפני שמיעת ההוכחות.
- עילת התביעה מבחינה משפטית עילת התביעה היא בדרך כלל הפרת חובה חקוקה של התקן הרשמי, אבל יש תקנים שאינם תקן רשמי והייתי אומר שמרבית התקנים לא רשמיים, ואזי גם אם לא מדובר בהפרת חובה חקוקה של תקן, מדובר בעילה על פי עילת הרשלנות לאור ביצוע עבודה שלא על פי הקריטריונים המקובלים והנהוגים בענף.
- הפעולות שיש לבצע – צילום המקום, ע"י המומחה מטעם הנפגע, בדיקה של פעולות מתכנן ובונה המבנה, צריך לבדוק באיזה מפרט טכני, את סוג הרצפה שבנו בה, ואם יש מידת התאמה לתקן.יש בישראל תקן שמתייחס להתאמת המבנה להחלקה לפי סוגי אריחים והתאמתם לייעוד ולשימוש, כלומר יש לבדוק את הקריטריונים (על פי בדיקות המעבדה) של התאמת הרצפה לשימוש ומניעת החלקה.
- התופעה שכיחה ורבים המבנים הציבוריים שלאחר שייבדקו על ידי מומחים לבטיחות ימצאו כי יש בהם ליקויים .
- קשת הנזק מגיעה ממקרים קלים שהנזק חולף ועד פגיעות ראש קשות עקב רצפה לא תקינה והחלקה, ועד לפגיעה הקשה מכל, איבוד חיים. כך לפני יומיים שחקנית מפורסמת מברודווי נטשה ריצ'רדסון נפלה קלות בשיעור סקי למתחילים- ונחבלה בראשה ונפטרה למגינת הלב לאחר שעה.
- ביהמ"ש למעשה מקבלים חוו"ד מטעם הנתבעים שהם המחזיקים של המשטח הלקוי והמתכנן ו/או בונה של המשטח הלקוי ולרוב חוו"ד מטעם מהנדסי בטיחות מוגשים גם מטעם הנתבעות עצמן, לעיתים ביהמ"ש מורים על מומחה שלישי שאמורים לסייע לביהמ"ש להחליט איזו חוו"ד היא נכונה לפי הנסיבות, ברוב המקרים המומחה שלישי נוקט בעמדת ביניים , על כן ההמלצה המשפטית כפולה:
-
- לעמת חוו"ד מטעם התובע מול הנתבעים וביהמ"ש יחליט לאחר חקירה באיזה צד לצדד, מדובר בדרך ארוכה וכרוכה בהוצאות כספיות ועלויות של החקירות ודרך אשר מאריכה את ההליכים המשפטיים.
-
- למנות מומחה שלישי מטעם ביהמ"ש שלא בהסכמת הצדדים ועל ידי זה ועל פי הפסיקה הרלוונטית, יש שמירה של חוו"ד מקורית של התובע שבמידת הצורך אפשר להמשיךולהשתמש בה בנוסף לחוו"ד של מומחה ביהמ"ש, לפי הצורך.